Ezek az egyszerű általában magam kreálta egy tál ételek. Ezek a tésztás ételek gyakran a család kedvencévé válhat de azért vigyázzunk mert a sok tészta em egészséges.
Carbonara ala Oti
Hozzávalók: 30-40 dkg darált hús, 500 g száraz tészta (copfoska), 1 Maggi carbonara Spagetti por, 8-9 csipetnyi só, 1 ek olaj, 2 csipetnyi bors, 4dl tej, 5 dkg vaj, tetejére 5-6 kanál tejföl, 10 dkg sajt
Elkészítés: Először egy serpenyőben a vajra tegyük rá a húst és pírítsuk meg, de ne nagyon. Közben keverjük ki a 4 dl tejben aaz alap porunkat. Ízesítsük meg a húst 6-7 csipetnyi sóval és a borssal. Ezután öntsük rá a kikevert port és Fedjük le. Ha megfőtt a hús akkor elzárjuk és félretesszük. Feltesszünk 1,5 l vizet forralni beletesszük az olajat és a maradék sót. Ha felforrt a víz akkor beletesszük a tésztát és megfőzzük. Ha mindez megvan akkor beletesszük a tésztát egy jénaiba és rátesszük a húst, összekeverjük. Rátesszük a tejfölt és rászórjuk a sajtot. Sütőben 180fokon 25-30 percig sütjük.
|